Image Alt

Ons hulpaanbod

  >  Ons hulpaanbod

Ons hulpaanbod

Allereerst levert Sensa hulp aan jeugdigen met een verstandelijke, geestelijke en/of lichamelijke beperking. Ook richten wij ons op opvoed- en opgroeiproblemen bij met name multi-probleem gezinnen. Daarbij kijken we vanuit het systeemperspectief.

Daarnaast biedt Sensa generalistische basis GGZ (GBGGZ) voor volwassenen, ambulante ondersteuning, ouderenzorg, woonzorgoplossingen, Specialistische Jeugdhulp Speciaal Onderwijs en kraamzorg.

Ten slotte biedt Sensa advies, voorlichting en andere welzijnsdiensten. Daarmee proberen we de doelgroep wegwijs te maken en problemen te voorkomen.

Team Sensa Zorg

GGZ Sensa

Met GGZ Sensa richten wij ons op het voorkomen en behandelen van psychologische aandoeningen en streven ernaar om kind en gezin, jongeren, volwassenen en ouderen zo goed mogelijk te laten deelnemen aan de samenleving.

(Specialistische) Jeugdzorg

Kinderen en jongeren kunnen door hun gedrag of door een beperking zorgen voor overbelasting en problemen in een gezin. Wij ondersteunen gezinnen met kinderen en jongeren die een indicatie hebben voor pedagogische ondersteuning of begeleiding.

Ambulante Ondersteuning Volwassenen

Sensa Zorg biedt ondersteuning aan (multiculturele) gezinnen die niet goed in staat zijn om zelfregie en de regie over het leven te krijgen. Sensa Zorg speelt in op de culturele achtergrond van cliënten en weet hiermee om te gaan.

Kraamzorg Anne

Kraamzorg

Ruim tien jaar geleden zijn wij gestart met kraamzorg door de groeiende vraag naar klantgerichte kraamzorg. Wij houden rekening met culturele achtergronden en, individuele wensen en behoeften van u en uw gezin. Onze zorg is laagdrempelig, herkenbaar en volledig op u afgestemd. Heeft u speciale zorg nodig of specifieke vragen? In dat geval kunnen wij u in contact brengen met zorgprofessionals, zoals bijvoorbeeld lactatiekundigen, fysiotherapeuten etc. Ook bieden we regelmatig de cursusborstvoeding, zwangerschapsbeweging- en voorlichting aan. Uiteraard gaat alles in overleg en staat u bij alle beslissingen en overwegingen centraal. We zijn actief in heel Noord-Holland.

Heb je vragen of wil je je aanmelden voor zorg of consultatie? Neem nu contact op via de knop hiernaast!

Ons werkgebied

We zijn actief in verschillende regio’s met verschillende hulpdiensten. Ons verzorgingsgebied is Amsterdam-Amstelland, Beverwijk, Bloemendaal, Haarlem, Heemskerk, Heemstede, Velsen, Zandvoort, Haarlemmermeer, Zaanstad, Landsmeer, Oostzaan, Waterland, Wormerland, Purmerend, Almere, Lelystad, Den Helder, Texel, Alkmaar, Bergen, Castricum, Heerhugowaard, Heiloo, Langedijk, Uitgeest, Drechterland, Enkhuizen, Hoorn, Koggenland, Medemblik, Opmeer, Stede Broec, Delft, Midden-Delfland, Leidschendam-Voorburg, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk, Voorschoten, Wassenaar, Westland, Den Haag, Zoetermeer.

Bekijk hieronder de gehele lijst of zoek jouw plaats op in de interactieve kaart hiernaast.

100019

Informatie voor cliënten

Hier vind je alle informatie die voor jou als cliënt van Sensa Zorg belangrijk is om te weten. Daarnaast krijgen alle nieuwe cliënten een inlogportaal in onze software pakket Nedap en krijgen alle nieuwe cliënten alle benodigde informatie tijdens de intake aangereikt over informatie wat de hulpverlening voor jou zal betekenen en wat je rechten en plichten zijn.

Wachttijden

Het is in ieders belang dat uw behandeling zo snel mogelijk gebeurt. Voor meer informatie over onze wachtlijsten, bel naar 085-2733263 of neem contact op via de contactformulier op onze contactpagina.

Verwijsindex

Gezinnen hebben soms te maken met verschillende (zorg)professionals die niet altijd elkaar kennen. De verwijsindex zorgt ervoor dat ze met elkaar in contact kunnen komen wanneer dat nodig is.

Financiering

De financiering van de diensten van Sensa verloopt via de gemeente (Wet Maatschappelijke Ondersteuning, Jeugd-GGZ en Jeugdhulp), de zorgverzekeraar (Zorgverzekeringswet) en het zorgkantoor (WLZ, Wet langdurige zorg).

Heb je vragen of wil je je aanmelden voor zorg of consultatie? Neem nu contact op via de knop hiernaast!