Sensa Zorg

  >  Blog   >  De zomervakantie in eigen land en omgeving 2

De zomervakantie in eigen land en omgeving 2

In mijn blog ‘Vakantie in eigen land’ heb ik het over een aantal bijzondere plekken in Nederland en omgeving gehad. Er valt genoeg te beleven en er zit zeker wat tussen wat we nog niet hebben ontdekt. Nederland heeft ook moeraslandschappen, zandwoestijnen, heideheuvels, veengebieden en onbewoonde eilanden. Hieronder heb ik nog een paar bijzondere plekken als vakantiebestemming in eigen land en omgeving.

Fietstocht op Texel

Je kunt heerlijke fietstochten maken met je kinderen door het bijzondere landschap met overal grazende schapen. Je fietst over de fietspaden door de bossen en over de duinen en uiteindelijk kom je bij de vuurtoren. Je komt langs leuke dorpjes waar je tot rust kunt komen door een terrasje te pakken. Bij het fietsen langs de dijk heb je constant prachtig uitzicht over de Waddenzee.

Wandeling van de Ninglinspo (Belgische Ardennen)

De Ninglinspo is de enige bergrivier van Belgie en het stroomt tussen Vert-Buisson (gemeente Theux) en Sedoz-Nonceveux (gemeente Aywaille). Gedurende afdaling van deze beek vormt hij putten en baden. Je begint helemaal beneden en je loopt langs of steeds over het beekje en komt steeds hoger het berg op. Het wordt aangeduid als de gele route en de afstand is ongeveer 6 km. Het is een te gekke avontuurlijke route met veel bruggetjes en steentjes over de beek die je kunt afleggen met de kinderen. Ook is er ter plekke een blauwe route en die is twee keer zo lang. Dit is aan te raden zonder kinderen. Niet ver hiervandaan kun je verblijven in vakantiehuizen in de Ardennen.

Vakantie in eigen land en omgeving: deel 2

De Brabantse Sahara

Door het Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen kun je een avontuurlijke wandeltocht maken door de heuvelachtige zandvlakte. Het is een uitgestrekt gebied van ongeveer 30 vierkante meter aan wit stuifzand. De temperatuur kan oplopen tot boven de 30 graden. Neem dus zeker voldoende water mee. Het grootste roofdier van Nederland, de das leeft hier en je zult ook veel zandsloopkevers tegen komen. Buiten de zandvlaktes wordt het gebied omsloten door prachtige bosgebied.

Het Veerse Meer

Het Veerse Meer ligt in Zeeland en is een soort watersportparadijs. Ook is het geschikt voor gezinnen met kinderen door de ondiepe oevers. Er zijn heel veel onbewoonde eilandjes die je samen met je kinderen kunt ontdekken. Je kunt deelnemen aan verschillenden activiteiten zoals duiken, het ezelhuis bezoeken, diverse rondvluchten maken en rondvaarten maken langs eilanden met onder andere wilde paarden.

Expeditie Marker Wadden

Marker Wadden is een groep natuureilanden die als leefgebied dienen voor planten, insecten, vissen en vogels. Je kunt hier samen met je kinderen tijd doorbrengen in de natuur door te genieten van het strand, door wandelingen te maken en door het bezoeken van de vogelkijkplekken. Ook is het mogelijk om samen met een gids een expeditie te maken over Marker Wadden. Je kunt hier ook In Scandinavische stijl overnachten.

Het Zwarte Woud in Baden- Wurttemberg

Het Zwarte Woud ligt in deelstaat Baden-Wurttemberg en is ongeveer 7 uur rijden vanuit Amsterdam. Het is een van de populaire vakantiebestemmingen in Duitsland. Je kunt er met het hele gezin prachtige wandelingen maken door de natuur langs verschillende watervallen. Je zult er ook prachtige kastelen tegenkomen en gezellige dorpjes verkennen.

De Bodensee (Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland)

Dit is een bijzonder plek, omdat het is gelegen op de grens van drie landen, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Het is vanuit Amsterdam ongeveer 8 uur rijden. Als je hier binnenrijdt krijg je drie sms’jes tegelijk van providers uit deze drie landen. De Bodensee is een van de grootste meren van Europa en je zult hier rondom het meer bijzondere kastelen, parken, kabelspoorbanen en stranden tegenkomen.

Tuba Gulbahce
Orthopedagoog